Wpisy

  • środa, 29 czerwca 2011
    • Jędrne warzywa

             Na pewno tak jak i mnie, ogromnie cieszy Was możliwość zdobycia cudownie świeżych, jędrnych warzyw.  Uwielbiam podziwiać na targu wszystkie uśmiechające się do mnie warzywa i owoce. Nie ma dnia, abym nie przyniosła do domu świeżej "zieleniny". Zdarza się jednak, że podczas upałów zanim doniesiemy warzywa do domu tracą one swoje piękno i najzwyczajniej w świecie więdną. Nie załamujcie się wtedy! Wystarczy zamoczyć całe warzywa (botwinka, koperek, pietruszka itp.) w bardzo zimnej wodzie i pozostawić tak na kilka godzin (zmienić wodę gdy tylko się ociepli). Podobnie jest z sałatą - należy tylko dosypać trochę cukru do wody. Warzywa będą jak nowonarodzone! 

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      brak
      Autor(ka):
      pasjanatalerzu
      Czas publikacji:
      środa, 29 czerwca 2011 12:52
  • środa, 01 czerwca 2011