Wpis

poniedziałek, 02 kwietnia 2012

Lasagne z warzywami

        Przepis na lasagne zamieściłam na blogu już jakiś czas temu. Dziś lasagne w innym wydaniu - warzywna. Przepis jest w zasadzie taki sam, jedynie sos bolognese zastępujemy ulubionymi warzywami. Bazę znajdziecie tu, a reszta - do waszej decyzji :) U mnie wykorzystałam cukinię, marchewkę, brokuły i cebulę. A wy? czego użyjecie? Mam nadzieję, że przepis zainspiruje Was do nowych pomysłów.

 Warzywa przed ułożeniem na lasagne należy lekko podgotować - a cebulkę lekko zeszklić. Pamiętajcie aby pokroić grubsze kawałki - warzywa muszą być jędrne po upieczeniu.

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
pasjanatalerzu
Czas publikacji:
poniedziałek, 02 kwietnia 2012 09:58

Polecane wpisy