Wpis

piątek, 17 lutego 2012

"Gulasz" z cieciorki

         Ciecierzycę obdarzam ogromną miłością nie tylko kiedy zajadam się hummusem, ale równie często uwielbiam ją w gulaszu. Banalny w przygotowaniu i przepyszny.

 

 

  • marchewka
  • cebula
  • pieczarki
  • seler naciowy
  • papryka
  • ciecierzyca z puszki
  • pomidory z puszki
  • msło
  • kremówka
  • sól, pieprz, cukier, ostra papryka (opcjonalnie)
  • listek laurowy, ziele angielskie

Warzywa kroję w kostkę i podsmażam na maśle. Dorzucam listek lurowy i ziele angielskie. Dolewam odrobinę wody z ciecierzycy, przykrywam i duszę ok. 3 minut. Dorzucam ciecierzycę i pomidory. Ponownie przykrywam i duszę ok. 5 minut. Doprawiam cukrem, solą, pieprzem i świeżą chilli. Na koniec dolewam kilka łyżek kremówki i odkrywam garnek, aby "sos" troszkę zgęstniał.

Podaję z ryżem lub bułką.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
pasjanatalerzu
Czas publikacji:
piątek, 17 lutego 2012 10:37

Polecane wpisy